دانشگاه تهران 10 درصد علم کشور را تولید می کند

به گزارش عصر چهارشنبه کنکوری ارشد دکترا به نقل از ایرنا از دانشگاه تهران ، دکتر محمود نیلی احمدآبادی که درنشست فعالین دانشجویی
، هیات رئیسه، روسای پردیس ها و دانشکده ها، مدیران و دانشجویان دانشگاه تهران سخن می گفت افزود : در دنیا دانشگاههای غیر علوم پزشکی و علوم پزشکی با هم هستند ولی متاسفانه ایران از جمله معدود کشورهایی است که دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه غیر علوم پزشکی از هم جدا هستند و اگر این دو دانشگاه دستاوردهایشان را کنار هم قرار دهند دارای رتبه بهتر خواهیم شد.
وی ضمن مفید خواندن فضای گفتمان و هم فکری بین فعالین دانشجویی و مسئولین دانشگاه تهران، گفت: «هم فکری ها و برخورد عقاید به شکل سالم و صحیح باعث اعتلای دانشگاه می شود. صمیمانه از مدیران و اعضای هیات علمی و مسئولین دانشگاه می خواهم تا به ایرادات توجه کرده و برای حل آن عمل کنند».
رئیس دانشگاه تهران تاکید کرد: «مقام معظم رهبری و امام راحل در بیانات خود همیشه بر این نکته اشاره کرده اند که آینده کشور در گرو حرکت‌های امروز دانشگاه‌ها است. موثرترین نهادی که در توسعه و آینده کشورها نقش دارد، دانشگاه‌ها هستند. در دنیای علم و دانش، انسانها مهم هستند و سرمایه و منابع زیرزمینی تقریبا نقش خود را تا حد زیادی از دست داده اند. توسعه دانشگاه‌ها، توسعه کشور را به دنبال دارد».
وی در ادامه گفت: «نکته دیگری که رهبر بر آن تاکید دارند اینستکه جوانان ما، به کشور و دستاوردهایشان افتخار کنند. به تعبیر من، اگر ما به هویت ملی و دستاورهایمان افتخار نکنیم باعث می شود که از مملکت رویگردان شده و ناامیدی شکل بگیرد و اعتماد به نفسمان را از دست بدهیم».
محمود نیلی احمدآبادی به شرح وضعیت و جایگاه دانشگاه تهران در بخش های مختلف پرداخت و افزود: « دانشگاه تهران در جمهوری اسلامی ایران بالاترین و معتبرترین مرکز علمی کشور است. این در حوزه‌های علمی، حوزه‌ی آموزشی–پژوهشی، فرهنگی و حوزه‌ی فعالیت‌های ورزشی قابل مشاهده است.»
وی ادامه داد :«85 درصد ظرفیت دانشگاه ها اعم از دولتی، خصوصی و آزاد در مقطع کارشناسی بدون رقابت پر می شود و افراد بدون آزمون و بر اساس رزومه می توانند وارد دانشگاه شوند. در حالیکه، دانشگاه تهران در تمام رشته های خود دارای متقاضی است و رقابت برای ورود به آن بسیار سنگین است. حتی در پردیس‌های خودگردان 150 متقاضی برای یک صندلی وجود دارد».
نیلی نقش دانشگاه تهران در توسعه کشور را مهم خواند و اذعان داشت: «نقش دانشگاه تهران در توسعه کشور از دو طریق عمده شکل می گیرد: یکی توسط دانش آموختگان دانشگاه تهران؛ و دیگری توسط خدماتی که دانشگاه تهران به جامعه می دهد. در یک نگاه به کابینه دولت، مدیران، متخصصین برجسته کشور، هنرمندان و هر جا که یک درخششی رخ می دهد جای پای دانش آموختکان دانشگاه تهران کاملا روشن و اشکار است.
به گفته وی از نقطه نظر تعاملی نیز بیشترین تعامل را دانشگاه تهران در بین دانشگاه ها کشور با جامعه دارد. بیشترین حجم ارتباطات در رشته های مختلف چه در قالب موسسات مشترک چه در قالب حضور اساتید به شکل مشاوره و چه پایان نامه‌هایی که توسط نهادها و دستگاه‌های خارج از دانشگاه پشتیبانی می‌شود در دانشگاه تهران است».
رییس دانشگاه تهران تاکید کرد: «دانشگاه برای دانشگاه نیست بلکه برای کشور است. بنابراین وظیفه اصلی دانشگاه مشارکت جدی در حل مسائل و توسعه کشور است».
محمود نیلی احمدآبادی در ادامه نشست به پاسخگویی موارد مطرح شده از جانب نمایندگان و دبیران دانشجویی پرداخت و اضافه کرد: «مزیت دانشجویانی که وارد فعالیت های اجتماعی-فرهنگی و سیاسی می شوند نسبت به سایر دانشجویان اینست که مسئولیت های اجتماعی مشخصی را پذیرفته اند».
وی در پاسخ به ایراد مطرح شده نسبت به عدم پشتیبانی از تشکل‌ها توسط دانشگاه گفت: «اگر منظور در اختیار قرار دادن فضا و امکانات عمومی است، تمام فضاها و امکانات عمومی دانشگاه در اختیار تشکل‌ها است. تمام تشکل‌ها در واحدهای خودشان می‌توانند از همه‌ی امکانات به طور مجانی استفاده کنند اما اگر تشکلی در واحد دیگری از دانشگاه متقاضی استفاده باشد با حداقل هزینه بر اساس آیین نامه‌ای که سالهاست در دانشگاه مصوب شده هزینه دریافت می شود. اگر گفته می شود که برخی از دانشکده ها بابت در اختیار قرار دادن سالن ها به تشکلها وجهی دریافت می کند این هدفش درآمد زایی برای دانشگاه نیست بلکه هدفش کنترل و مدیریت تقاضاست. چنانچه این مدیریت برداشته شود عملا فضاهای دانشگاه که نگهداریش بسیار پرهزینه است غیر قابل استفاده می شود».
وی مساله افزایش ورودی دانشگاه تهران را رد کرد و توضیح داد: «دانشگاه تهران پذیرش دانشجو را به شدت کاهش داده است و از این بابت دائم در کشور مورد اعتراض هستیم. در پردیس های خودگردان و دوره های مجازی به شدت پذیرش کاهش یافته است. در دوره های رسمی کارشناسی هیچ تغییری ایجاد نشده و از دو سال پیش نیز در دوره های کارشناسی ارشد و دکترا قانون شورای آموزش دانشگاه را اجرا کرده‌ایم که به ازای هر استاد 10 دانشجوی تحصیلات تکمیلی اعم از دکترا و ارشد وجود دارد».
وی ادامه داد: «فقط در دو گروه افزایش ظرفیت دانشجو داشته ایم. یکی دانشجویان خارجی و دیگری رشته های جدید که در مرزهای دانشگاه است مثل بین رشته‌ای ها و میان رشته ای ها که جزو دستور کار قرار گرفته اند».
رئیس دانشگاه تهران در مورد بحث مشکلات بودجه دانشگاه تهران پاسخ داد: «دانشگاه تهران نیز مانند کشور با مشکلات مالی و کمبود منابع مالی روبروست.80 درصد بودجه دانشگاه جهت حقوق و دستمزد و 20 درصد بودجه دانشگاه به سایر اختصاص دارد. برای عمده این 20 درصد هم از قبل چاهش کنده شده و دانشگاه فقط با 5 درصد بودجه قابلیت مانور دارد که نه تنها این 5 درصد داده نشده بلکه 10 درصد از بودجه دانشگاه داده نشده است. با این وجود دانشگاه باز سعی کرده که فعالیت های فرهنگی و دانشجویی را پشتیبانی بکند».
وی به علل تراکم خوابگاههای دانشجویی اشاره کرد: «قبول داریم که خوابگاه های دانشگاه تهران، دارای استاندارد یک خوابگاه دانشگاهی در حد نام دانشگاه تهران نیست. سالهاست که برای دانشگاه تهران خوابگاه ساخته نشده است، از طرفی دانشگاهی که برای 20 هزار دانشجو طراحی شده یکدفعه ظرفیتش به 50 هزار دانشجو رسیده است. از طرف دیگر با بومی گزینی ورود به دانشگاه به شدت مخالفت هستیم، وقتی بومی گزینی برداشته می‌شود بدین معنی است که تقاضا برای خوابگاه افزایش پیدا می کند .بنابراین به مشکل کمبود خوابگاه بر می‌خوریم و ناچار هستیم که ظرفیت اتاق‌ها را افزایش بدهیم. توسعه فضای خوابگاهی در دستور کار دانشگاه است».
مجید سرسنگی –معاون فرهنگی دانشگاه تهران- در ابتدای این برنامه ضمن تبریک ماه رمضان و میلاد امام حسن مجتبی (ع) گفت: «در طول سال تعداد قابل توجهی از دانشجویان از جمله انجمن های علمی، تشکل های اسلامی، تشکل های ورزشی، کانون های فرهنگی – هنری، اجتماعی و نشریات دانشجویی فعالیت می کنند و با فعالیت خودشان روح فرهنگی دانشگاه را تازه نگه می دارند».
معاون فرهنگی دانشگاه تهران به رسالت فرهنگی دانشگاه اشاره کرد و گفت: «مهمترین جنبه دانشگاه رسالت آموزشی و پژوهشی است و می توان اذعان کرد که فعالیت های دانشجویی و فرهنگی و آنچه در حوزه رفتارهای دانشجویی شاهد هستیم از مهمترین کاربردهای دانشگاه در زمان حاضر است. انچه که دانشگاه را از یک آموزشگاه یا پژوهشکده های خارج از دانشگاه متمایز می کند، روحیه فعالیت دانشجویان و فضای فرهنگی است که دانشجویان را برای فراغت از تحصیل آماده می کند».
مجید سرسنگی فعالیت نهادهای مختلف دانشجویی را از افتخارات دانشگاه تهران دانست و افزود: «بهترین و بیشترین نهادهای دانشجویی در دانشگاه تهران وجود دارد. در حوزه تشکل های اسلامی نیز دارای بیشترین تعداد تشکل اسلامی هستیم. در حوزه ورزشی نیز شاهد فعالیت تیم های ورزشی دانشگاه تهران بودیم که توانستند بیشترین سهمیه را در المپیاد ورزشی دانشجویان کسب کنند».
وی ادامه داد: «باعث خوشحالیست که فضای گفتمان بین سلایق مختلف دانشجویی وجود دارد و دانشجویان در کمال آرامش و احترام متقابل می توانند فعالیت کنند، برنامه اجرا کرده و فضای دانشگاه را زنده نگه دارند».
معاون فرهنگی دانشگاه تهران با اشاره به ظرفیت های بالای این دانشگاه خواستار توجه بیشتر به فعالیت های فرهنگی شد و گفت: «در بیانات رهبری در جمع اساتید و مسئولین دانشگاه به فعالیت های فرهنگی دانشجویان متعهدی که در حوزه فرهنگ فعالیت می کنند تاکید شد. رهبری همواره در سخنان خود مسائل علمی را در کنار مسائل فرهنگی بیان می کنند.

 

 

Source: irna.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *