شرایط فاطمه مدنی دانشجوی ایرانی بعد از تصمیم اخیر ترامپ

فاطمه مدنی بارانی یک دانشجوی هرمزگانی شاغل به تحصیل در ایالات متحده آمریکا که در اعتراض نسبت به اقدام رئیس جمهور آمریکا برای منع سفر شهروندان ایرانی و پنج کشور دیگر دست به اعتصاب غذا زده بود، به تشریح علل این اقدامش پرداخت.

فاطمه مدنی بارانی

فاطمه مدنی بارانی که متولد آبان ماه سال ۱۳۶۱ در استان هرمزگان و فارغ التحصیل رشته کارشناسی ادبیات انگلیسی و کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی از دانشگاه تهران است که در حال حاضر دانشجوی دکتری رشته تئاتر در دانشگاه ایالتی آریزونا (ASU) است، در گفت و گو با ایسنا، افزود: از سال ۲۰۱۰ برای چند دانشگاه خارج از کشور تقاضای پذیرش کردم که به دلیل برخی مشکلات مالی نتوانستم به این دانشگاه ها بروم تا اینکه در سال ۲۰۱۰ در دانشگاه ASU بورسیه شدم.

مدنی با اشاره به اینکه برای سفر به آمریکا با وجود داشتن بورسیه در دریافت ویزا با مشکلات فراوانی رو به رو شدم، تصریح کرد: علی رغم مشکلات گذشته در کشور آمریکا، از زمان روی کار آمدن رئیس جمهور جدید فشارها بر روی مهاجرین بیشتر شد.

این دانشجوی ایرانی با بیان اینکه وضعیت دانشجویان ایرانی در آمریکا بسیار بد است و نگاه ها به مهاجرین به ویژه مسلمانان تغییر پیدا کرده است، خاطرنشان کرد: وقتی با حجاب به خیابان می روم نگاه ها تفاوت دارد و به طور مثال اتوبوس نمی ایستد و حتی برخی شهروندان جواب سوالمان را نمی دهند.
مدنی با اشاره به اینکه پس از اینکه هنرمندان ایرانی در اعتراض به فرمان ترامپ از آمدن به مراسم اسکار خودداری کردند سبب تشدید برخوردها و عصبانیت مسئولان آمریکایی شد، اضافه کرد: قرار بود ۱۹ ژانویه برای تحقیق علمی پژوهشی و دیدن خواهر بیمارم برای چند روز از آمریکا خارج شوم اما سیاست های ترامپ تمام برنامه هایم را به هم ریخته و دانشگاه نیز نه تنها کوچکترین همکاری ندارد بلکه در برابر دانشجویی که بورسیه کرده، سلب مسولیت می کند.

وی ادامه داد: به دانشگاه اعلام کردم مدرک علمی آمریکایی را که با تحقیر همراه باشد نمی خواهم و حاضرم تمام پول بورسیه را پس داده و به ایران برگردم اما به دلیل وضعیت تحصیلی عالی که دارم مسئولان دانشگاه با این خواسته موافقت نکردند.
این دانشجوی ایرانی با بیان اینکه عوامل فوق دست به دست هم داد تا دست به اعتصاب غذا بزنم، خاطرنشان کرد: پس از گذاشتن متنی در صفحه شخصی ام در فضای مجازی و اعتراض به اقدامات ترامپ و اشاره به قصدم مبنی بر روزه گرفتن یک ماهه در نوزدهمین روز نیز مرا به بیمارستان منتقل کردند.

مدنی ادامه داد: در نوشته هایم و اظهاراتم به جهان نژادپرست امروز و ترامپ که می خواهد جهان را با توییتر اداره کند، اعتراض کردم و درخواست های اساتیدم جهت شکستن اعتصاب غذا را نپذیرفتم اما با توصیه پزشکان مجبور به شکستن اعتصابم شدم.

وی با اشاره به اینکه در بیمارستان تمامی پرستاران از این اقدامم حمایت کردند، افزود: پس از ۵ روز از حضور در بیمارستان به منزل بازگشتم و روز گذشته با دعوت مسئولین دانشگاه به آنجا مراجعه و آن ها گفتند تمامی همکاری لازم را برای رفتن به ایران با بنده خواهند کرد.

مدنی با بیان اینکه مسئولین دانشگاه به دلیل وضعیت تحصیلی عالی که دارم با ترک تحصیلم موافقت نمی کنند، اضافه کرد: با توجه به فرا رسیدن دفاع از پایان نامه ام آن ها مجوز این اقدام در ایران را دادند تا برای پایان تحصیلم به مشکل نخورم و امیدوارم تا پایان هفته به کشورم بازگردم.

وی در پایان خاطر نشان کرد: امیدوارم سیاست های دولت آمریکا در برخورد با مهاجرین تغییر پیدا کند زیرا اکنون نه تنها فریاد اعتراض مهاجرین بلکه خود مردم آمریکا به گوش می رسد و با این روند امکان ادامه کار برای ترامپ محقق نخواهد بود.

به گزارش ایسنا، از فاطمه مدنی ترجمه دو نمایشنامه “دیوارها” و “آنتیگونه خشمگین” توسط نشر افراز در ایران به چاپ رسیده است.

منبع: ایسنا