ه دریافت‌کننده بورس تحصیلی «بورسیه» می‌گویند. در فارسی گاه به اشتباه به بورس تحصیلی «بورسیه» نیز گفته می‌شود. این بورس‌ها معمولاً برای دوره‌های تحصیلات تکمیلی ( کارشناسی ارشد و دکترا) در نظر گرفته می‌شود. امروزه یکی از راه‌های تامین نیروی انسانی در کشورهای توسعه یافته (که معمولاً با کاهش جمعیت روبرو هستند) اعطای بورس تحصیلی است. یکی از مهم‌ترین این بورس ها، بورس تحصیلی اراسموس ماندوس استبراساس دستورالعمل اداره کل بورس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران، نفرات اول تا سوم دانش‌آموختگان دورهٔ کارشناسی ارشد، دانشجویان نمونه کشوری در دورهٔ کارشناسی ارشد برابر با آیین‌نامه انتخاب دانشجویان نمونه با تأیید معاونت دانشجویی وزارت علوم و یا معاونت آموزشی وزارت بهداشت، داشتن کتب تألیفی و یا ترجمه شده در زمینه‌های علمی، دارا بودن دست‌کم یک مقاله چاپ شده در مجله‌های علمی-پژوهشی داخل یا خارج از کشور در زمینه‌های علمی، دارا بودن گواهی مجری بودن در انجام طرح‌های تحقیقاتی کاربردی پایان‌یافته مورد نیاز کشور و نیز مخترعان و مکتشفان که اختراعات و اکتشافات آنان در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی به ثبت رسیده باشد، برگزیدگان رتبه‌های اول تا سوم جشنواره‌های خوازمی، فارابی و رازی، ارائه‌دهندگان پیشنهاد سبک‌های هنری کاربردی با تأیید از مراجع ذیربط و مربیان آموزشی و پژوهشی می‌توانند در فراخوان بورس تحصیل خارج از ایران ثبت‌نام کنند.

انجام امور بورس و اعزام به خارج از طریق سامانه دانشجویی

با رونمایی از فازهای ۳و۴ سامانه جامع امور دانشجویان، امور بورس و اعزام به خارج، دانشجویان داخل، دانشجویان غیر ایرانی و دانشجویان شاهد و ایثارگر از طریق این سامانه انجام می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان امور دانشجویان، رونمایی و بهره برداری از فاز های ۳و ۴ سامانه جامع امور دانشجویان (سجاد) با حضور جهانگرد، معاون وزیرارتباطات و اطلاعات و رییس سازمان فناوری اطلاعات، مجتبی صدیقی معاون وزیر و رییس سازمان امور دانشجویان و باقری اصل معاون دولت الکترونیک سازمان فناوری اطلاعات و معاونین و مدیران سازمان انجام پذیرفت.

سامانه جامع امور دانشجویان (سجاد) در راستای عمل به تکالیف قانونی بندهای ۱و۲بندج ماده ۴۶ برنامه پنجم توسعه، ماده ۴ و۶ آیین نامه توسعه خدمات الکترونیکی دستگاه های اجرایی مصوب شورای عالی اداری در مورخ ۱۰ اسفند ۹۳ و ضوابط فنی و اجرایی توسعه دولت الکترونیکی مصوب شورای عالی فناوری اطلاعات در مورخ ۲۰اسفند۹۲ تعریف و اجرا شده است.

در این مراسم پس از رونمایی فازهای ۳و۴ سامانه سجاد، جهانگرد، بر لزوم توسعه این سامانه و تعریف پرونده دانشجویی برای تمام دانشجویان سراسر کشور تاکید کرد.

در فازهای ۳ و ۴ این سامانه، سرویس هایی مرتبط با امور دانشجویان داخل (انتقالی و مهمانی دانشجویان داخل، تایید مدارک دانشجویان داخل، انتقال دانشجویان خارج به داخل)، امور دانشجویان غیر ایرانی (پذیرش دانشجویان غیر ایرانی بصورت بورسیه، پذیرش دانشجویان غیر ایرانی بصورت غیر بورسیه، شورای منتخب بررسی موارد خاص دانشجویان غیرایرانی)، امور دانشجویان شاهد و ایثارگر (انتقالی و میهمانی دانشجویان شاهد و ایثارگر) و همچنین امور بورس و اعزام به خارج (اخذ هزینه کنفرانس، بورس داخل، بورس مربیان، امور تعهدی بورس) به بهره برداری رسید.