آموزش عالی در هفته ای که گذشت

آموزش عالی در هفته ای که گذشت

در هفته جاری آموزش عالی شاهد رویدادهای مهمی از جمله کاهش سهمیه جذب اعضای هیات علمی، نامه دانشگاه های برتر به هیات دولت و معرفی کشورهای مورد تایید وزارت علوم برای ادامه تحصیل بود.

به گزارش خبرنگار مهر، مهم ترین رویداد این هفته آموزش عالی مربوط به کاهش سهمیه جذب اعضای هیات علمی برای فراخوان بهمن ماه سال جاری وزارت علوم بود که طبق اعلام این وزارتخانه تها ۳۰۰ نفر در این فراخوان جذب خواهند شد.

حجت الاسلام محمدرضا رضوان طلب رئیس مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم اعلام کرد: ردیف های استخدامی مورد نیاز وزارت علوم از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی تامین نشده که براین اساس میزان سهمیه پذیرش اعضای هیات علمی کاهش یافته است.

این درحالی است که وزارت علوم در فراخوان های قبلی خود حدود ۱۵۰۰ نفر سهمیه برای دانشگاه های دولتی در نظر می گرفت که در فراخوان بهمن ماه سال جاری این میزان به ۳۰۰ نفر کاهش یافته است.

شورای نگهبان به طرح سنجش و پذیرش ایراد گرفت

ایردات شورای نگهبان به طرح سنجش و پذیرش تحصیلات تکمیلی از دیگر موضوعات قابل توجه در این هفته بود که این ایرادات از سوی شورای نگهبان اعلام شد.

نظر شورای نگهبان درخصوص این طرح به شرح زیر اعلام شد:

«۱. همانگونه که در نظریه شماره ۹۲/۳۰/۵۱۵۶۴ مورخ ۱۳۹۲/۵/۳۰ این شورا آمده است «انجام کلیه وظایف و اختیارات مقرر در این قانون باید با رعایت سیاستهای کلی نظام و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی باشد» و الاّ اطلاق ماده ۲، مغایر اصل ۵۷ قانون اساسی است.»

«همچنین در این ماده، عبارت «تصویب مقررات» ابهام دارد، باید روشن شود چنانچه شامل تصویب آیین‌نامه و بخشنامه توسط غیر وزیر هم شود، مغایر اصل ۱۳۸ قانون اساسی می‌باشد. علاوه بر این با توجه به وظایفی که در این مصوبه برای شورای مزبور در نظر گرفته شده است، وجود اعضاء غیردولتی در ترکیب آن، مغایر اصل ۶۰ قانون اساسی است.»

«۲. ماده ۳ مبنیاً بر ایرادات ماده ۲ اشکال دارد.»

طرح سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی در دانشگاهها و مراکز آموزشی عالی کشور مصوب جلسه ۲۰ دی‌ماه ۹۴ مجلس شورای اسلامی در جلسه ۳۰ دی ماه ۹۴ شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

ارسال نامه بودجه ای دانشگاه ها به هیات دولت

باتوجه به قرار گرفتن در فصل بودجه دانشگاه های کشور همچنان درحال گفتگو و مذاکره با مسئولین کشور برای رفع مشکلات بودجه ای خود هستند که در هفته جاری موضوع نامه روسای دانشگاه های برتر به هیات دولت رسانه ای شد.

محمد رئیس دانشگاه علم و صنعت گفت: محتوای نامه روسای دانشگاه های برتر کشور به هیات دولت درخصوص کسری بودجه دانشگاه ها در سال های اخیر بوده است.

وی افزود: دانشگاه های برتر کشور نامه ای همراه با مستندات درخصوص کسری بودجه سال های اخیر خود تهیه کرده اند این نامه با ارسال به وزارت علوم به هیات دولت ارسال شد که امیدواریم مشکل دانشگاه ها در این حوزه برطرف شود.

رئیس دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه بیشتر دانشگاه های کشور با کسری بودجه مواجه هستند، تصریح کرد: امیداوریم دولت تا پایان امسال کسری بودجه دانشگاه ها را جبران کند.

برخورداری اظهار داشت: دانشگاه ها نیز درحال مذاکره با مسئولین دولتی هستند تا راه حلی برای مشکل بودجه ای و عدم تخصیص ها به این مراکز شناسایی کنند.

دانشگاهیان راهی عتبات شدند

آموزش عالی در هفته جاری شاهد آغاز اعزام کاروان های دانشجویی به سفرهای عتبات بود که اعزام ها تا پایان فروردین ماه سال ۹۵ ادامه دارد. در این دوره ۲۷۸ کاروان به عتبات اعزام خواهند شد که ۱۱۵ کاروان به صورت زمینی و مابقی به صورت هوایی اعزام خواهند شد.

در این دوره از اعزام ها تعداد ۱۱ هزار و ۵۰۰ نفر از دانشگاهیان اعزام خواهند شد که نسبت به دوره قبل این تعداد افزایش داشته است.

کشورهای مورد تایید وزارت علوم برای ادامه تحصیل معرفی شدند

از دیگر رویدادهای مهم آموزش عالی در هفته ای که گذشت می توان به ارائه لیست اداره کل دانش آموختگان سازمان امور دانشجویان اشاره کرد که در این لیست ۷۷ کشور مورد تایید وزارت علوم برای ادامه تحصیل معرفی شدند.

براساس این سطح بندی، دانشگاه‌های آذربایجان، قرقیزستان، قزاقستان، قطر، کویت، گرجستان، ارمنستان، تاجیکستان و ونزوئلا جزء کشورهایی بودند که دارای دانشگاه های ضعیف بودند. همچنین کشور امریکا و بعد از آن فرانسه دارای بیشترین دانشگاه گروه الف یا همان ممتاز هستند.

از میان کشورهای مذکور وضعیت دانشگاه‌های کشورهای عربی، از جمله کویت، قطر، بحرین، عمان، اردن، امارت متحده عربی، عربستان، عراق، مصر وضعیت مطلوبی نداشت و در سطح بندی صورت گرفته بیشتر دانشگاه‌های این کشورها در سطح ضعیف قرار داشتند و تنها عربستان دارای دو دانشگاه ممتاز بود.

برخی از دانشگاه‌ها دارای تنها یک رشته، مقطع و یا رشته های خاص مورد قبول اداره کل دانش آموختگان وزارت علوم هستند، بنابراین متقاضیان تحصیل در خارج کشور، باید پیش از اخذ پذیرش در این دانشگاه‌ها از اعتبار رشته مورد نظر مطلع شوند.

اداره کل امور دانش آموختگان همچنین تاکید کرده است، چنانچه نام دانشگاه یا موسسه ای در فهرست دانشگاه‌ها و موسسات اعلام شده (اعم از معتبر و غیر معتبر) منعکس نشده باشد، متقاضی باید اعتبار آن را از اداره کل امور دانش آموختگان استعلام کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *