در ترکیه هر دانشگاه با توجه به برنامهها و رشتههای خود اقدام به برگزاری آزمون ورودی میکند.
به گزارش ایسنا، دانشگاههای ترکیه هر کدام قوانین و سازوکار جداگانهای را برای پذیرش دانشجویان اتخاذ میکنند و به همین دلیل دانشجویان باید پس از پایان دبیرستان و اخذ دیپلم درخواست تحصیلی خود را به دانشگاههای مورد نظرشان ارسال کنند.
پیش از این آزمون ورودی دانشگاههای ترکیه موسوم به YOS به صورت سراسری گرفته میشد اما از سال ۲۰۱۱ تغییرات قوانین موجب شد که هر دانشگاه آزمون اختصاصی جداگانهای برای پذیرش دانشجویان برگزار میکند.
در اکثر این آزمونها دروس ریاضی و هوش از اهمیت زیادی برخوردارند بیشترین ضریب را به خودشان اختصاص دادهاند.
دانشگاههای دولتی علاوه بر نمرات آزمون ورودی ضریبی برای نمرات دبیرستان نیز قائل میشوند و هزینه تحصیل در اغلب آنها رایگان است.
همچنین داشتن مدال در المپیادها و مسابقات کشوری و بینالمللی نیز در بسیاری از دانشگاهها امتیاز ویژهای دارد.
داشتن مدرک تافل و یا آیلتس برای دانشجویان متقاضی تحصیل در دانشگاههای بینالمللی ترکیه الزامی است.
دانشگاههای خصوصی در ترکیه نیز از کیفیت مناسبی برخوردارند. نکته جالب توجه در رابطه با این مراکز این است که اکثر آنها آزمون YOS را برگزار نکرده و تقریبا ۸۰ درصد آنها فقط به نمرات دبیرستان توجه میکنند. داشتن مدرک زبان انگلیسی برای تحصیل در این دانشگاهها الزامی است.
تعداد مراکز دانشگاهی در ترکیه در سالهای اخیر افزایش چشمگیری داشته است و در حال حاضر بیش از ۸۰ مرکز خصوصی در این کشور فعالیت میکنند که اکثر آنها در استانبول واقع شدهاند.
مهمترین ویژگی پذیرش دانشجو در ترکیه این است که در آزمون YOS فقط تواناییهای داوطلبان در زمینه ریاضیات و سوالات تحلیلی مورد ارزیابی قرار میگیرد و این موضوع حتی در رابطه با رشتههای پزشکی نیز صدق میکند.
ایده این مسئله در این است که توانایی بالای تجزیه و تحلیل و حل سوالات ریاضی نشان میدهد که داوطلبی توانایی تحصیل در هر رشتهای را دارد.