دانلود رایگان سوالات و کلید پاسخ کارشناسی ارشد بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی 94-کد 1507
دانلود دفترچه سوالات 94 دانلود کلید پاسخ 94
معرفی رشته:
علوم و صنایع غذایی مربوط به فرایندهایی است که طی آن مواد خام غذایی گیاهی و حیوانی، تولید، برداشت و فرآوری شده و برای مصرف آماده میشوند.
رشته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی یکی از رشته های ارشد علوم پایه پزشکی است که در آن دانشجویان با آخرین دستاوردهای علمی و کاربردی در کنترل کیفیت و ایمنی غذا آشنا می شوند و می توانند در آینده در تولید محصولات غذایی سالم با کیفیت بهتر و با حداقل ضایعات، نقش اساسی ایفا کنند.
در رشته علوم وصنایع غذایی، دانشجویان، تکنولوژی صنایع غذایی مختلف را فرا گرفته و همچنین درباره نگهداری مواد غذایی و بسته بندی و کنترل کیفی مواد غذایی آموزش می بینند و به این ترتیب دانشجو می آموزد که چگونه طی فرایند هایی، عمر مواد غذایی را ضمن حفظ کیفیت و ارزش غذایی آن، طولانی تر کند.
دروس اصلی:
بهداشت عمومی، میکروبشناسی مواد غذایی، شیمی موادغذایی ، زبان اختصاصی، روشهای بررسی و پژوهش، اصول مهندسی و ماشینآلات صنایع غذایی، بهداشت کارگاهها و کارخانجات مواد غذایی، اصول تغذیه، آب و فاضلاب کارخانجات مواد غذایی، اصول مدیریت، تجزیه مواد غذایی ، مسمومیتهای غذایی، اصول و روشهای نگهداری مواد غذایی، اصول کنترل کیفی و قوانین.
دروس تخصصی:
بیوتکنولوژی در صنایع غذایی، کنترل کیفی مواد غذایی ، صنایع روغن، صنایع محصولات قنادی و نوشابه، صنایع شیر و لبنیات، صنایع غلات، صنایع سبزی و میوه، صنایع گوشت و مرغ و شیلات، صنایع قند، صنایع بستهبندی، سمینار، تأثیر فرآیند بر ارزش غذا، شناخت و کاربرد دستگاههای آزمایشگاهی، کارآموزی.
دروس پایه:
ریاضیات، فیزیک، شیمی عمومی، شیمی آلی، شیمی تجزیه، شیمی فیزیک، بیوشیمی مقدماتی، فیزیولوژی، میکروبشناسی عمومی، آمار، اصول کامپیوتر، انگلشناسی.
تواناییهای لازم :
راز موفقیت دانشجوی این رشته در دستیابی به فرآوردههای جدید و عرضه آن به بازار و قابلیت توافق و سازش با تقاضای مشتریان است و چنین کاری نیاز به تلاش و کوشش بسیار دارد. از سوی دیگر دانشجوی این رشته باید آمادگی کار در شهرهای کوچک یا حومه شهرهای بزرگ را داشته باشد چون بیشتر کارخانههای صنایع غذایی خارج از شهرهای بزرگ یا در شهرهای کوچک مستقر هستند.دروس مهم و پایه در این رشته نیز شامل شیمی، زیستشناسی (شاخه میکروبیولوژی) و آمار و احتمالات میشود.
موقعیت شغلی در ایران :
در کشوری که باید مواد غذایی را برای بیش از 60 میلیون جمعیت تأمین کرد، صنایع غذایی هیچوقت در انزوا قرار نخواهد گرفت برای همین فارغالتحصیل این رشته اگر آمادگی کار در کارخانه یا کارگاه را داشته باشد ـ کارخانههایی که بیشتر در حومه شهر یا شهرهای کوچک واقع شده است ـ فرصت شغلی مناسبی به دست خواهد آورد. در ضمن فارغالتحصیل علوم و صنایع غذایی میتواند با استفاده از سرمایه شخصی یا مشارکت با فردی که سرمایه مورد نیاز را دارد، واحد تولیدی خصوصی ایجادکند.کاریکه تعدادی از فارغالتحصیلان این رشته انجام دادهاند و موفق نیز شدهاند.