دانلود رایگان سوالات و کلید پاسخ کارشناسی ارشد مجموعه زبان انگلیسی- کد 1121
دانلود دفترچه سوالات 94 دانلود کلید پاسخ 94
معرفی رشته
این رشته به بررسی و تحقیق در مورد مسایل مربوط به یادگیری زبان میپردازد. مشکلات و موانع یادگیری زبان را بررسی کرده و راه حلهایی را نیز ارائه میدهد. رشته آموزش رشتهای است که در واقع از چندین رشته دیگر حاصل شده است و مفاهیم و مبانی آنها را مورد استفاده قرار میدهد. مفاهیم رشتههایی از قبیل جامعه شناسی و روانشناسی با محوریت آموزش زبان، در این رشته مطرح میشوند. مسایل دیگری از قبیل دوزبانگی، تحلیل گفتمان، آموزش یادگیری زبان دوم، سیاستها و برنامهریزیهای زبانی نیز در حوزه این رشته قرار میگیرد.
این رشته از پیشینه زیادی برخوردار نیست.مسایل مربوط به آموزش زبان قبلاً ذیل رشتة زبانشناسی مطرح میشد.با انقلاب چامسکی و ظهور زبانشناسی زایشی در اواخر دهة ۱۹۵۰، کانون توجه زبانشناسی بیشتر به مسایل مربوط به زبانشناسی زایشی محدود گردید.
در واکنش به این امر مسایل مربوط به یادگیری و آموزش زبان تحت عنوان زبانشناسی کاربردی گسترش یافتند.زبانشناسی کاربردی از لحاظ اجتماعی، یک نقش پاسخگو نسبت به مسایل مربوط به زبان را دارد.با توجه به مسایل ذکر شده دقیقاً مشخص نیست که مسایل مربوط به زبانشناسی کاربردی چه زمانی شروع شد.
اما اولین شماره مجلة یادگیری زبان در سال ۱۹۴۸در دانشگاه میشیگان منتشر شد.همانطور که گفته شد زبانشناسی کاربردی در ابتدا بیشتر زبانشناسی محور بود، اما در دهه۱۹۶۰مسایل مربوط به ارزیابی زبانی، سیاستگزاری زبانی و فراگیری زبان دوم را دربرگرفت، و سپس در دهة هفتاد کمکم از زبانشناسی نظری جدا شد.
آموزش زبان انگلیسی هم اکنون بیشتر به مسایل مربوط به زبان میپردازد، مسایل مربوط به زبان اول، زبان دوم (خارجی)و حتی مسایل مربوط به ترجمه و تفسیر.
گرایشها و ابعاد مختلف این رشته در کارشناسی ارشد
رشته آموزش زبان در ایران در میان رشتههای مربوط به زبان از نظر ادامه تحصیل دارای شرایط بهتری است این رشته در ایران تا مقطع دکتری تدریس میشود و تا چند سال آینده هم به تعداد دانشگاههایی که در داخل کشور اقدام به پذیرش دانشجو در مقطع دکتری در این رشته مینمایند افزوده خواهد گردید.
علاوه بر گرایش آموزش زبان دیگر گرایشهای مرتبط با زبان عبارتند از:
مترجمی زبان انگلیسی: فارغالتحصیلان این گرایش در ترجمه کتب و متون تخصص لازم را کسب مینمایند.
ادبیات انگلیسی: تخصص فارغالتحصیلان این گرایش شناخت ادبیات غرب و نقد ادبی است.
زبانشناسی: تخصص فارغالتحصیلان این رشته شناخت زبان و ریشهیابی و همچنین شناخت سیر تحولی زبان میباشد.
بازار کار:
علت آن هم همین دستهی اول مشاغل مربوط به گرایشهای مجموعهی زبان انگلیسی است چراکه برای احراز صلاحیت تدریس فرد چه در دانشگاهها و چه در موسسات آموزش عالی آزاد و یا دولتی، به ویژه به صورت دایمی، اغلب نیاز به مدرک دکترا وجود دارد.
حتی در موارد زیادی دیده شده که افراد از رشتههای دیگر نیز وارد بازار کار گرایشهای مجموعهی زبان انگلیسی میشوند و بعضا بسیار موفق هم بودهاند. البته طبیعی است که هر یک از فارغ التحصیلان میتوانند در مشاغلی که به طور خاص مربوط به گرایش خود میشوند موفقتر عمل کنند.
ولی در زمینهی دستهی دوم مشاغل عملا هیچ فرقی بین گرایش مذکور و سایر گرایشها وجود ندارد زیرا همانطور که گفته شد در خصوص کارهایی مانند ترجمه و تدریس مکالمهی زبان انگلیسی بین هر سه گرایش و حتی با رشتههای دیگر همپوشانی وجود دارد.