به گزارش کنکوری ارشد دکترا به نقل از ایرنا، هیات 10 نفره جمهوری اسلامی ایران که امروز (چهارشنبه) وارد مینسک شد در جریان مذاکرات سه روزه با هیات بلاروسی، ابعاد مختلف همکاری ها بین دو کشور در حوزه های مختلف آموزشی، علمی و فناوری را بررسی خواهند کرد.
همچنین هیات های ایرانی و بلاروسی، افزون بر نهایی کردن توافق و تفاهم های مورد بررسی در نشست جاری، در باره افق همکاری های آینده در حوزه های آموزشی بویژه دانشگاهی، فناوری های پیشرفته و همچنین ارتقای سطح روابط علمی دو کشور برای تدوین دستور کار هفتمین نشست این کمیسیون که سال 1397 در تهران برگزار خواهد شد، رایزنی می کنند.
افزون بر این مباحث، برنامه مذاکره با ژوراوکوف وزیر آموزش، ژارکو وزیر بهداشت،گوساکوف رییس آکادمی ملی علوم و شومیلین رییس کمیته دولتی علمی و فناوری که از عضای کابینه دولت بلاروس هستند، در نظر گرفته شده است.
بنا به اعلام بخش دیپلماسی رسانه ای سفارت ایران در مینسک، همچنین با توجه به حضور حدود 1600 دانشجوی ایرانی در حال فراگیری رشته پزشکی در بلاروس، اعضای هیات ایرانی در حاشیه نشست کمیسیون همکاری ها و دیدار با مقام بلندپایه این کشور با رییسان دانشگاه های برتر بلاروسی درباره گسترش روابط مذاکره خواهند کرد.
بازدید از مراکز علمی و فناوری، واحدهای دانشگاهی و همچنین موسسه های علمی و پژوهشی نیز از دیگر برنامه های کاری هیات ایرانی در بلاروس است.
حسین سالارآملی قائم مقام امور بین الملل وزارت علوم، حمید اکبری قائم مقام معاونت آموزش وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سیدعلی اکرمی فر رییس مرکز همکاری های فناوری و نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مهدی نکومنش رییس پژوهشگاه پلیمر و مهندسی پتروشیمی و علی خاکی صدیق رئیس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی
از جمله اعضای هیات ایرانی در مذاکرات بلاروس هستند.
محمدرضا صبوری سفیر جمهوری اسلامی در مینسک نیز در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: جایگاه بالای ایران در عرصه های علمی، پزشکی، درمانی، فناوری های نو بویژه نانو، هوافضا و فعالیت های صلح آمیز هسته ای در کنار توانمندی های صنعتی و فناوری و صنایع سنگین بلاروس می تواند به انتقال سودمند تجربه ها، ارتقای سطح دانش و همچنین افزایش همکاری ها در عرصه های مختلف بیانجامد.
وی در باره پیشینه همکاری های دو کشور در این حوزه نیز گفت: روابط آموزشی، علمی و فناوری ایران و بلاروس در بیش از دو دهه یکی از پویاترین بخش ها در مناسبات بوده و همواره رو به پیشرفت می باشد، بگونه ای که نشست کمیسیون مشترک در 10 سال گذشته دوسالانه و نوبتی در تهران و مینسک با دستورهای کاری گوناگون و متنوع برگزار شده و موفقیت آمیز بوده است.
ایران و بلاروس 15 اردیبهشت ماه سال جاری نقشه راه افزایش سطح روابط اقتصادی دو کشور از سالانه 75 میلیون دلار کنونی به 250 میلیون دلار تا پایان سال 2017 را در جریان نشست کمیسیون مشترک همکاری ها به ریاست محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت و ویتالی وواوک وزیر صنایع بلاروس در مینسک امضا کردند.
همچنین آلکساندر لوکاشنکو رییس جمهوری و آندری کابیکف نخست وزیر بلاروس ماه گذشته اعلام کردند که توسعه روابط از جمله اقتصادی با ایران در دستور کار همیشگی هیات دولت و سفارت این کشور در تهران قرار دارد.
Source: irna.ir