ژئودزی

سوالات آزمون ۹۴ (بهمن ۹۳) دارای سطح دشواری پایین‌تری نسبت به سوالات آزمون ۹۳ بوده و سوالات ساده‌تری را مورد پرسش قرار داده اند. تنوع سوالات در سال ۹۴ بیشتر بوده و از اکثر مباحث و منابع درسی سوال طرح شده که باعث شده بود سوالات سال ۹۴ استانداردتر از سوالات سال ۹۳ باشند زیرا در سوالات سال ۹۳ فقط از مباحث و منابع محدودی استفاده شده بود، به عنوان مثال از درس ژئودزی (۱) در سال ۹۳ سوالی طرح نشده بود و نیز سوالات درس ژئودزی ماهواره ای در سال ۹۳ بصورت سلیقه ای و از یک منبع خاص و محدود طرح شده بود. تعداد سوالات حفظی و سوالاتی که با یک نگاه قابل پاسخگویی بودند نسبت به سال ۹۳ افزایش یافته بود. سوالات مفهومی سال ۹۴ ساده‌تر از سال ۹۳ بوده است و نیاز به زمان کمتری برای پاسخگویی داشتند.
گزینه‌های آزمون ۹۳ و ۹۴ از نظر طول و نوع بیان تقریباً یکسان بوده و تفاوت محسوسی نداشتند.
فتوگرامتری

در سنجش میان سوالات آزمون سال ۹۴ با ۹۳ در درس فتوگرامتری، باید گفت که در سال ۹۴، با سوالاتی واضح‌تر و اصولی‌تر روبه‌رو بودیم به طوری که داوطلب با مطالعه‌ی دقیق مباحث کتاب‌ها و جزوات مطرح دانشگاه‌ها و همچنین مطالعه‌ی تست‌های کنکورهای سال‌های گذشته، به آسانی می‌توانست تقریباً به همه‌ی سوالات پاسخ دهد؛ چرا که چندان موضوعی خارج از بحث‌های مطرح شده در این بخش‌ها وجود نداشت. از طرف دیگر اگر چه باز هم، مانند سال ۹۳، ایراد علمی در سوالات وجود داشت اما این ایرادها به نظر می‌رسد که به اندازه‌ی اشتباهاتی که در سوالات سال ۹۳ بود نیست. برای مثال در سوال ۵۷ سال ۹۴، می‌بایست به جای عدد ۱۵ میلی‌متر برای فاصله‌ی کانونی، عدد ۱۵۰ جای می‌گرفته است.
محاسبات سوالات ۹۴ کمتر از سال ۹۳ بوده است و چنان چه می‌بینیم، برخی سوالات، بدون محاسبه و به صورت حفظی و مفهومی بودند. که البته این تعداد با همین مورد در سال ۹۳ برابر بوده است.
زبان تخصصی

سوالات زبان رشته مهندسی نقشه‌برداری در سال ۹۴ مانند سال‌های گذشته از ۳۰ سوال اعم از ۱۵ سوال زبان عمومی و ۱۵ سوال زبان تخصصی تشکیل شده بود. ۱۰ سوال زبان عمومی مربوط به واژگان عمومی بود که همگی آن‌ها در کتاب”Barron`s 1100 Words You Need To Know” موجود می‌باشد و با مطالعه دقیق آن‌ها می‌توانست به تمامی سوالات پاسخ دهد. ۵ سوال بعدی زبان عمومی مربوط به گرامر در قالب کلوز تست بود که سطح آن نسبت به سال پیش تفاوتی نداشته است. برای پاسخگویی صحیح به سوالات این قسمت باید غیر از دانش گرامر به دانش ترجمه متن نیز تسلط کافی داشت. سطح کلی این ۱۵ سوال نسبت به سال پیش تغییری نداشته است.
سوالات تخصصی رشته مهندسی عمران نقشه برداری دو بخش اول خود را مانند سال گذشته دو متن درک مطلب اختصاص داده بود که از لحاظ دایره لغات یا سطح دشواری تفاوت چندانی با سال گذشته نداشته است ولی در بخش سوم نسبت به سال گذشته شاهد تغییراتی بودیم. سال گذشته برای بخش سوم از کلوز تست همراه با جای خالی سوالاتی مطرح شده بود مربوط به مباحث دستوری زبان می شد، اما امسال از سوالات تخصصی که تنها با دانش نقشه‌برداری می‌شد به آن‌ها پاسخ داد، استفاده کرده بودند. در این مورد به داوطلبان پیشنهاد می شود تا علاوه بر افزایش دایره لغات خود، به بررسی تعاریف و اصطلاحات موجود در رشته تحصیلی‌شان نیز بپردازند و زمان مناسبی را نیز به این مهم اختصاص دهند.
نقشه برداری

سوالات آزمون ۹۴ (بهمن ۹۳) دارای سطح دشواری بالاتری بوده و نسبت به سوالات آزمون ۹۳ حاوی تعداد سوالات حفظی بسیار کمتری بوده است، به عبارتی مباحث اصلی حوزه نقشه‌برداری نظیر مسیر و ترازیابی و …. حوزه اصلی طرح سوالات بوده است. در آزمون ۹۳ درصد سوالات حفظی بیشتر و ساده‌تر از سال ۹۴ بوده ولی سوالات مفهومی آزمون ۹۴ کمی دشوارتر از آزمون ۹۳ بوده است. در آزمون ۹۴ به مبحث پیاده‌سازی مسیر کمتر توجه شده بود. توجه اصلی آزمون ۹۴ به طراحی انواع قوس‌های مسیر بوده است. همچنین از مبحث تئوری خطاها هیچ سوالی مطرح نشده بود. داوطلبان می‌توانستند با استفاده از منابعی مانند کتاب نقشه‌برداری مهندسی دکتر دیانت‌خواه و نقشه برداری برای مسیر مهندس سلیمانی به تمامی سوالات پاسخ دهند.
ریاضیات

در کنکور سال ۹۴ (بهمن ۹۳) رشته مهندسی عمران ـ نقشه‌برداری شامل ۷ سوال معادلات دیفرانسیل و ۱۳ سوال ریاضی عمومی بوده است. تمام سوالات این درس همانند سال‌های گذشته کاملاً مفهومی بودند.
مباحث و بودجه‌بندی سوالات معادلات دیفرانسیل ۹۴ به شرح زیر است:
معادلات مرتبه‌ی اول، معادلات مرتبه‌ی دو و بالاتر و تبدیل لاپلاس که هر کدام ۲ سوال را به خود اختصاص داده بودند و روش سری‌ها که از این مبحث ۱ سوال مربوط به رابطه‌ی بازگشتی an مطرح شده بود که پاسخگویی به آن نیازمند صرف زمان بالایی بود. به طور کلی سوالات معادلات دیفرانسیل ۹۴ شامل ۳ سوال ساده، ۱ سوال متوسط و ۳ سوال دشوار بوده است. ۲ سوالی که از مبحث تبدیل لاپلاس مطرح شده بود سوالاتی بسیار ساده با ایده‌های تکراری بودند.
مباحث و بودجه‌بندی سوالات ریاضی عمومی ۹۴ نیز به شرح زیر می‌باشد:
حد و پیوستگی مجانب‌ها، مشتق یک متغیره، دنباله و سری، مشتق چند متغیره، اعداد مختلط و انحنا و تاب منحنی‌ها که هر کدام ۱ سوال را به خود اختصاص داده بودند. سوالی که مربوط به مبحث حد و پیوستگی ـ مجانب‌ها بود ایراد علمی داشت. از هر کدام از مباحث انتگرال دوگانه و سه گانه و همچنین انتگرال خط و سطح ـ گرین ۲ سوال و از مبحث انتگرال یگانه ۳ سوال مطرح شده بود. در سوالات ۹۴ برخلاف سال گذشته مبحث دستگاه قطبی مورد توجه طراحان نبوده است. سوالات ریاضی عمومی ۹۴ شامل ۲ سوال ساده، ۵ سوال متوسط و ۶ سوال دشوار بوده است. به طور کلی سوالات سال ۹۴ نسبتاً دشوارتر از سال قبل بوده است و همچنین داوطلبان می‌توانستند با مطالعه‌ی دقیق مباحث و منابعی از قبیل کتاب‌های معادلات دیفرانسیل مدرسان شریف و ریاضی عمومی مدرسان شریف به تمامی سوالات پاسخ دهند.