دانشگاه زنجان، دانشگاهی دولتی در شهر زنجان در استان زنجان است
تاریخچه
شورای گسترش آموزش عالی در جلسه آموزش عالی در جلسه ۹۷ مورخ ۱۵/۵/۱۳۵۳ تأسیس مدرسه عالی کشاورزی و دامپروری را در رشتههای مدیریت کشاورزی و دامپروری (سطح کارشناسی) در شهر زنجان تصویب کرد. به دنبال آن در ۱۴ اسفندماه سال ۱۳۵۳ اولین جلسه هیأت امنای مدرسه عالی زنجان تشکیل و مقرر گردید که از اول مهرماه سال ۱۳۵۴ فعالیت آموزشی خود را با پذیرش ۷۲ دانشجو از طریق کنکور سراسری در دو رشتة مدیریت کشاورزی و مدیریت دامپروری آغاز کند. بدین ترتیب کار آموزشی دانشگاه زنجان (مدرسه عالی کشاورزی و دامپروری) رسماً از سال ۱۳۵۴ آغاز شد.
در آذرماه همان سال با تصویب هیأت دولت، زمینی به مساحت۴۰۰ هکتار برای انجام فعالیتهای آموزشی و کارهای عمرانی و فیزیکی از طریق سرجنگلداری استان در اختیار دانشگاه قرار گرفت.
مدرسه عالی کشاورزی و دامپروری زنجان در مورخ ۲/۱۲/۱۳۵۵ از سوی شورای گسترش آموزش عالی به دانشکده کشاورزی زنجان با دو رشته کشاورزی و دامپروری در سطح کارشناسی، تغییر نام پیدا کرد. ستاد انقلاب فرهنگی در مصوبه ۲۵/۵/۱۳۶۱ درخصوص تغییر نظام آموزش عالی کشاورزی، دانشکده کشاورزی زنجان، به آموزشکده کشاورزی استان زنجان تبدیل گردید. ولی براثر تلاش عدهای از مسئولین استان و دانشگاهیان و با توجه به داشتن امکانات خوب موجود، موضوع تغییر نام آن مجدداً در جلسه مورخ ۱۱/۳/۱۳۶۴، شورای بازگشایی وزارت فرهنگ و آموزش عالی مطرح و به دانشکده کشاورزی زنجان تغییر نام پیدا کرد.
باتوجه به موافقت مورخ ۵/۲/۱۳۶۶ شورای گسترش آموزش عالی، مبنی بر پذیرش دانشجو در آموزشکده فنی زنجان، شورای مذکور با تبدیل دانشکده کشاورزی زنجان به مجتمع آموزش عالی زنجان (شامل آموزشکده فنی و دانشکده کشاورزی) در تاریخ ۱۹/۲/۱۳۶۶ نیز موافقت نمود.
متعاقباً با تأسیس دانشکده علوم در سال ۱۳۶۹ و دانشکده ادبیات و علوم انسانی در سال ۱۳۷۰، از سوی وزارت فرهنگ و آموزش عالی، سرانجام در تاریخ ۱۵/۱۱/۱۳۷۰، با تبدیل وضعیت مجتمع آموزش عالی زنجان به دانشگاه زنجان موافقت بعمل آمد.
دانشکده ها
در حال حاضر دانشگاه زنجان از چهار دانشکده به همراه گروههای آموزشی زیر تشکیل شده است.:
- دانشکده مهندسی
- مهندسی برق
- مهندسی مکانیک
- مهندسی کامپیوتر
- مهندسی عمران
- مهندسی نقشه برداری
- مهندسی معدن
- معماری
- دانشکده علوم انسانی
- روانشناسی
- زبان و ادبیات فارسی
- تربیت بدنی
- جغرافیا و ژئوماتیک
- مترجمی زبان انگلیسی
- الهیات و فلسفه و حکمت
- حسابداری
- معارف اسلامی
- تاریخ تمدن
- دانشکده علوم
-
- شیمی
- فیزیک
- ریاضی
- زمین شناسی
- زیست شناسی
- دانشکده کشاورزی
-
- آموزش و ترویج کشاورزی
- باغبانی
- زراعت و اصلاح نباتات
- آبیاری
- علوم دامی
- گیاهپزشکی
- زنبورداری
- خاک شناسی
منیع: دانشنامه ویکی پدیا