به گزارش ایرنا دانشجویان دانشکده نفت اهواز در ادامه اعتراض به مصوبه اخیر وزارت نفت مبنی بر لغو اولویت استخدام این دانشجویان و همچنین مصاحبه تلویزیونی معاون وزیر نفت از چهارشنبه شب تجمع صنفی خود را در مسجد این دانشکده برگزار کردند.
پنجشنبه شب نیز این دانشجویان از خوردن غذای دانشگاه امتناع کرده و ظرف های خود را در مقابل ساختمان اداری دانشکده بر زمین گذاشتند.
اعتراض صنفی این دانشجویان در مسجد دانشکده ادامه پیدا کرد اما برای مسئولان دانشگاه مهلت یک هفته ای اعلام شده است.
یکی از دانشجویان دانشکده نفت اهواز پنجشنبه شب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: تنها دانشگاهی که زیر نظر وزارت نفت فعالیت می کند و قاطبه بدنه این وزارتخانه را تشکیل می دهد، دانشگاه نفت است.
وی که خواست نامش فاش نشود، افزود: هر ساله تعداد زیادی از دانشجویان ممتاز کارشناسی ارشد و دکترا به خاطر ویژگی خاص این دانشگاه و اولویت امریه و استخدام برای دانشجویان گروه الف، آن را انتخاب می کنند.
این دانشجو گفت: وضعیت نابسامان اشتغال در سال های اخیر که روال 15 ساله استخدام آن را ثابت می کند، باعث شده که متقاضیان بیشتری این دانشگاه را به عنوان محل تحصیل انتخاب کنند.
وی با تشریح اتفاق های چند ماه اخیر اظهار کرد: 19 خرداد امسال، وزیر نفت مصوبه ای ابلاغ کرد که بنابر آن تمام استخدامی های نفت متوقف شد، در پی این مصوبه اعتراض هایی از طرف مجموعه دانشگاهی و دانشجویی صورت گرفت؛ بعد از آن در زیر نامه نوشت که با احتساب ورودی امسال موضوع دانشکده در کمیسیون ماده 39 (کمیسیون مواد خاص و استخدامی) بررسی و قطعی شود و از آن تاریخ به بعد مسئولان وزارتی و دانشگاهی وعده استخدام و قطعی شدن موضوع و بازگشت به روال قبل را دادند.
وی با بیان اینکه فارغ التحصیلان زیادی پشت درهای استخدامی وزارت نفت منتظر ایستادند، افزود: مسئولان دانشگاه 16 آذر امسال (روز دانشجو) وعده درست شدن وضعیت را به دانشجویان دادند.
وی اضافه کرد: خرداد امسال مشخص شد موضوع امریه نیز طبق مصوبه دیگری که توسط وزیر نفت ابلاغ شده امتیاز ویژه دانشگاه نفت لغو و با 10 دانشگاه برتر دیگر همتراز شده است.
این دانشجو تاکید کرد: این مصوبات خلاف انتظار دانشجویانی است که قید همه دانشگاه های برتر را زده و به امیدهایی به دانشگاه نفت آمده اند.
وی اظهار کرد: بعد از 16 آذر که وعده مسئولان تحقق پیدا نکرد مجددا مسئولان دانشگاهی مهلت یک هفته ای و دو هفته ای و چند روزه را به دانشجویان می دادند ولی این روزها سپری و هیچ پاسخی داده نشد بنابراین پس از طی این مهلت ها دانشجویان طی یک حرکت با امضای طوماری که به امضای 800 نفر از دانشجویان رسید، طرح سئوال از هاشمی رئیس دانشگاه نفت را ارائه کردند که به گفته مسئولان دانشکده این طومار به وزارت نفت ارسال شده است.
وی افزود: برخی فارغ التحصیلان دانشگاه نفت پنجم دی در مقابل ساختمان وزارت نفت دست به تجمع زدند که در پاسخ به این تجمع وزارت نفت اطلاعیه ای رسمی صادر و اعلام کرد که دانشجویان این دانشگاه در اولویت استخدام قرار داشته و این به معنای استخدام قطعی آنها نیست.
این دانشجو بیان کرد: بر اساس صحبت های ریاست دانشگاه هفتم دی امسال در جلسه ای مشترک با هامانه قائم مقام وزیر نفت و مسئولان مربوطه مژده قطعی شدن خواسته دانشجویان را تا 10 دی دادند اما زمان گذشت و بازهم نتیجه ای اعلام نشد.
وی تاکید کرد: در تمام این مدت دانشجویان با برخی نمایندگان مجلس و اعضای کمیسیون انرژی مکاتبه و یا دیدار داشته و آنها نیز قول پیگیری داده بودند اما این نیز نتیجه نداد.
این دانشجو با اشاره به مصاحبه تلویزیونی سلحشور معاون نیروی انسانی وزیر نفت گفت: معاون وزیر در این مصاحبه تکلیف دانشجویان را مشخص کرد و اعلام کرد که طبق مصوبه جدید، استخدام بدون آزمون از دانشجویان ممتاز دانشگاه های برتر خواهد بود، و تنها دانشگاه نفت مشمول این مساله نیست.
به گفته وی مسئولان دانشگاه گفته اند مصاحبه معاون وزیر دوشنبه ضبط شده و دو روز بعد (چهارشنبه) پخش شده است که همه اینها خلاف وعده هایی است که دانشجویان صادقانه از مسئولان پذیرفته بودند.
وی اضافه کرد: بعد از این خبر، در ساعت 22 اکثریت قاطع دانشجویان در اعتراض به خلف وعده ها و تناقض گویی های و در حرکتی خودجوش به سمت مسجد دانشکده نفت اهواز حرکت کرده و خواستار حضور و پاسخگویی هاشمی رئیس دانشگاه نفت به این تناقض های آشکار شدند.
وی گفت: اما وی نیامد و در ساعت یک بامداد، مقدسی رئیس دانشکده نفت اهواز به همراه معاونان در بین دانشجویان حاضر شده و قول حل شدن هر چه سریع تر مشکل را به دانشجویان معترض داد.
این دانشجوی دانشکده نفت اهواز تصریح کرد: دانشجویان یک هفته مهلت رسمی دادند که هاشمی رئیس دانشگاه و سلحشور معاون وزیر همراه با مصوبه وعده داده شده حاضر شوند و با بازگشت وضعیت به روال سابق موضوع را خاتمه دهند.
وی با اشاره به اعتراضات پنجشنبه شب دانشجویان این دانشکده نیز گفت: دانشجویان در حرکتی نمادین با اعتصاب غذا ظروف غذا را از سالن غذاخوری دانشکده تا ساختمان شهید مطهری (ساختمان اداری و کلاس ها) بر زمین گذاشتند.
این دانشجو افزود: دانشجویان با حمل پلاکاردهایی ضمن تاکید بر این مساله که این یک حرکت کاملا صنفی است و به هیچ عنوان جناحی، حزبی و سیاسی نیست، گفته اند ‘وعده های داده شده به دانشجویان چه شد؟’
وی اضافه کرد: رئیس دانشکده مدعی است که مدت زمان مصاحبه تلویزیونی 45 دقیقه بوده که فقط حدود دو دقیقه آن پخش شده است به همین دلیل دانشجویان خواستار پخش کامل این مصاحبه یا صدور تکذیبیه رسمی از سوی مسئولان هستند.
وی تصریح کرد: در جریان اتفاق های اخیر مسئولان دانشگاه هنوز به طور رسمی هیچگونه تصمیمی اتخاذ نکرده و یا تاییدیه و تکذیبیه یا اصلاحیه ای را اعلام نکرده اند.
با وجود پیگیری های خبرنگار ایرنا علیدادی فرماندار کارون و مقدسی رئیس دانشکده نفت اهواز حاضر به مصاحبه نشدند.
بر اساس این گزارش، دانشکده صنعت نفت اهواز از زیر مجموعه های دانشگاه نفت دارای چهار رشته مهندسی شیمی، نفت، برق و مکانیک است.
بیش از 900 نفر در دانشکده در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا مشغول تحصیل هستند.
همزمان با اعتراض دانشجویان دانشکده نفت اهواز، دانشجویان دانشکده نفت آبادان نیز از دیشب دست به اعتصاب صنفی زده اند.
منبع مطلب : ایرنا