نیمی سربازان کشور از فارغ التحصیلان دانشگاهی خواهند بود
به گزارش خبرنگار مهر، سردار فرحی رئیس قرارگاه مهارت افزایی سربازان ستاد کل نیروهای مسلح، امروز در پنجاه و یکمین اجلاس سراسری معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی که در وزارت علوم در حال برگزاری است، اظهار داشت: خدمت سربازی یک وظیفه مهم است از این رو نیاز به برنامه ریزی های مهمی دارد که بتوانیم بزرگترین ثروت را در این زمینه حفظ و ارتقا دهیم.
وی با بیان اینکه بیش از ۱۷۰ تدبیر مستقیم در زمینه توسعه سربازی در نظر گرفته شده است، اظهار داشت: روزانه بیش از هزار ورودی و خروجی سرباز داریم که این در سال به ۴۰۰ هزار ورودی و خروجی سربازان منتهی می شود.
سردار فرحی با بیان اینکه سربازان حجم بزرگی در کشور دارند، از این رو نیاز است برنامه ریزی های اساسی برای سربازان مدنظر قرار گیرد، گفت: تحصیلات سربازان هم اکنون رو به رشد است و طی ۱۰ سال گذشته این میزان رشد قابل توجهی داشته است.
رئیس قرارگاه مهارت افزایی سربازان ستاد کل نیروهای مسلح، افزود: از سال ۱۳۸۵ تا قبل از سال ۹۶ آمار فارغ التحصیلان سرباز از ۱۳ به ۳۸ درصد رسیده است.
سردار فرحی یادآور شد: در سال ۹۶، ۴۰ درصد از سربازان از فارغ التحصیلان دانشگاهی بودند که پیش بینی می شود در آینده ای نزدیک این میزان به ۵۰ درصد برسد.
به گفته وی عملاً نصف سربازان کشور از فارغ التحصیلان دانشگاهی در آینده ای نزدیک خواهند بود که این ثروت قابل توجهی است.
رئیس قرارگاه مهارت افزایی سربازان ستاد کل نیروهای مسلح، با بیان اینکه امروز نیروهای مسلح ما اساساً سرباز محور هستند، خاطرنشان کرد: ۵۰ تا ۷۰ درصد بدنه دفاعی کشور، سربازان هستند که نقش مهمی در دفاع از کشور ایفا می کنند. در واقع می توان گفت شاکله اصلی کشور همین سربازان هستند.
وی با تأکید بر مهارت افزایی سربازان اظهار داشت: خیلی مهم است که سربازان در طی مدت سربازی به ارتقاء مهارت ها دست یابند تا بتوانند بعد از خروج از این دوره، در جایی اشتغال یابند؛ این سربازان باید کم کم به سمت کارآفرینی سوق پیدا کنند زیرا در آینده سازی کشور نقش مهمی را ایفا خواهند کرد.
رئیس قرارگاه مهارت افزایی سربازان ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به اجرای دو پروژه برای مهارت افزایی سربازان گفت: این پروژه توسط ستاد کل نیروهای مسلح از هفت ماه پیش کلید خورده که طرح ها مبنی بر «مهتا» و «جنم» هستند.
سردار فرحی افزود: در پروژه «جنم» در صدد هستیم جذابیت سربازی، نشاط سربازان و مهارت آنها را ارتقاء دهیم. همچنین در پروژه «مهتا» که مهارت و اشتغال مدنظر است، در صدد هستیم در راستای اثربخشی و بهره گیری آنها از یادگیری مهارت تا سطح اشتغال را توسعه دهیم تا بتوانند به راحتی وارد عرصه کار شوند.
رئیس قرارگاه مهارت افزایی سربازان ستاد کل نیروهای مسلح، با اشاره به تسهیلاتی که درباره سربازان مدنظر قرار گرفته اند، تأکید کرد: چهار گام پیش از سربازی، غربالگری، حین خدمت و پس از سربازی را برای سربازان تعریف کرده ایم تا بتوانیم به اهداف بلندی در کشور دست یابیم.
سردار فرحی اظهار داشت: در دوره پیش از سربازی در صدد هستیم که ارتباطاتی با دبیرستان و دانشگاه ها برقرار کنیم. در حین خدمت آزمون هایی را برای سربازان در نظر گرفته ایم که می توانند گواهینامه ای از سازمان فنی و حرفه ای، اخذ کنند. تاکنون سه آزمون برگزار شده که در سری اول ۴۰ هزار سرباز، سری دوم ۷۰ هزار سرباز و سری سوم ۶۰ هزار سرباز در آن شرکت کرده اند.
وی با بیان اینکه به صد هزارنفر از سربازان گواهینامه مهارت افزایی بعد از این آزمون ها اعطا شده است، گفت: همچنین طبق برنامه هایی تسهیلات بانکی، بیمه ای و اشتغال را به سربازان اعطا می کنیم.
رئیس قرارگاه مهارت افزایی سربازان ستاد کل نیروهای مسلح، با بیان اینکه غیر از ارگان های نظامی و وزارتخانه ها با بیش از ۳۰ مولفه گفتمان داشته ایم تا بتوانیم خدماتی به سربازان اعطاء کنیم، یادآور شد: همچنین مشوق هایی برای سربازان در نظر گرفته ایم که این موضوع در حال تصویب است.
سردار فرحی در ادامه خاطرنشان کرد: تعدادی از سربازان، بخشی از سربازی خود را در آزمایشگاه ها و دانشگاهها می گذرانند که این موضوع می تواند به پروژه های تحقیقاتی نیز اختصاص یابد که خارج از محیط سربازی، دوره سربازی را می گذرانند.