معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درگذشت فیروز حریرچی را تسلیت گفت

به گزارش روز چهارشنبه کنکوری ارشد دکترا به نقل از گروه فرهنگی ایرنا از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در پیام سید عباس صالحی آمده است:
خبر درگذشت فیروز حریرچی نه تنها برای جامعه فرهنگی کشور که برای اهالی علم و پژوهش هم بسیار ناگوار و تاسف آور بود.
ایشان در طول دوران فعالیت خود با تالیفات و تحقیقات گوناگون خدمات ارزنده ای به علم و فرهنگ عرضه کردند که مهمترین آن همکاری در تدوین فرهنگ لغت معین است. در کنار این تالیفات، دکتر حریرچی با تربیت شاگردان متعدد در حوزه ادبیات و تاریخ نسبت به انتقال دانش و داشته های خود اهتمام ورزید.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این پیام، فقدان این استاد برجسته را به خانواده ایشان و نیز به اهالی فرهنگ و جامعه دانشگاهی تسلیت گفته و از درگاه پروردگار برای آن مرحوم مغفرت و برای بازماندگان صبر مسئلت کرده است.
به گزارش ایرنا، دکتر فیروز حریرچی، چهره ماندگار ادبیات عرب که از ۲۰ اردیبهشت ماه به کما رفته بود، شامگاه شنبه (۲۲ خردادماه) در بیمارستان سینا درگذشت.
مرحوم حریرچی در سال ۱۳۲۰ در تبریز متولد شد و سال ۱۳۵۴ دکترای زبان و ادبیات عرب خود را از دانشگاه تهران دریافت کرد. وی در دوران تحصیل، از دانش استادانی مانند بدیع الزمان فروزانفر، استاد محمدتقی مدرس رضوی، دکتر محمد معین، دکترصفا، دکتر خانلری و استاد سید جعفر شهیدی بهره‌مند شد. در سال ۱۳۴۱ دکتر محمد معین، او را برای همکاری علمی دعوت کرد و از آن سال تا زمانی که آن مرحوم در بستر بیماری بود، وی مانند یک دانشجوی طالب علم، از محضر استاد معین روش تحقیق و تتبع و نیز سجایای اخلاقی را فراگرفت. حاصل این همکاری چند ساله، مشارکت دکتر حریرچی در تدوین فرهنگ معین بود و به همین سبب نام وی در جلد ششم فرهنگ مذکور ذکر شده است.
او در سال ۱۳۵۶ به عنوان استادیار، سال ۱۳۶۳ به عنوان دانشیار و از سال ۱۳۶۹ با پایه استاد تمام در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران شاگردان فراوانی را تربیت کرده است. مرحوم حریرچی از سال ۱۳۶۷ تاکنون عضو فرهنگستان بین‌المللی زبان و ادبیات عربی سوریه است. همچنین او در چهارمین دوره همایش چهره‌های ماندگار، در سال ۱۳۸۳ به‌عنوان چهره ماندگارِ حوزه ادبیات عربی برگزیده شد.
«موشح در ادبیات عرب»، «دراسة وجیزة حول اشعار هاتف العربیة»، «پارسیان عربی نویس»، «اساس العربیة»، «امثار سائره از شعر متنبی»، «دفاع از اسلام»، «جوهره»، «قانون»، «امثال و حکم»، «ام سلمه» از جمله آثار تألیفی و ترجمه‌ای مرحوم حریرچی است.
فراهنگ**1355** 1568

 

 

انتهای پیام /*

ارتباط با سردبیر:
[email protected]


تماس بی واسطه با مسئولین

 

 

Source: irna.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *