معاون آموزشی دانشگاه اصفهان گفت: روندی که در برگزاری آزمون دکتری طی میشود به نفع دانشجویان و دانشگاههاست و به ارتقای سطح علمی ورودیهای دوره دکتری کمک می کند.
سید ابراهیم میرشاه جعفری در گفتو گو با خبرنگار سرویس علمی و آموزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، با اشاره به ایده وزارت علوم با عنوان دانشگاههای برتر یا سطح یک که دانشگاه اصفهان نیز جزء این گروه از دانشگاههاست، اظهار کرد: وزارتخانه میخواهد اختیاراتی را به دانشگاههای برتر بدهد که این امر قدمی برای استقلال بیشتر دانشگاههاست.
وی افزود: افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان استعداد درخشان، برگزاری مستقل آزمون دکتری، اختیار در بازنگری منابع درسی و موارد دیگر از جمله اختیاراتی است که به دانشگاهها واگذار میشود، البته دانشگاه اصفهان در گذشته نیز اختیار بازنگری در منابع درسی را داشت.
معاون آموزشی دانشگاه اصفهان تصریح کرد: مهمترین اختیاری که وزارتخانه به دانشگاهها میدهد برگزاری مستقل آزمون دکتری است که ابلاغ شده است.
میرشاه جعفری اضافه کرد: آزمونهای دکتری از ابتدا به صورت مستقل در دانشگاهها برگزار میشد، اما پس از چند سال متمرکز شد. ارزیابی کارشناسی دانشگاه اصفهان و دیگر دانشگاههای بزرگ کشور نشان میداد که بسیاری از دانشجویان با سطح علمی متوسط و پایین در آزمونهای متمرکز پذیرفته میشدند، اما متاسفانه دانشجویان خوب و قوی نمی توانستند قبول شوند.
وی با بیان اینکه استدلالها و انتقادها به نحوه برگزاری متمرکز آزمون دکتری در وزارتخانه مطرح و منجر به ایجاد تغییر در نحوه برگزاری این آزمون شد، گفت: خوشبختانه برگزاری آزمون دکتری به سمتی میرود که اختیارات بیشتری به دانشگاهها میدهد و شاهد برگزاری آزمونی با استانداردها و نتایج بهتری خواهیم بود.
معاون آموزشی دانشگاه اصفهان در پاسخ به سوالی مبنی بر نگرانی شرکت کنندگان در آزمون از نبود فرصت عادلانه برای پذیرش یک دانشجو در دانشگاهی غیر از دانشگاه خود، خاطرنشان کرد: برخی از دانشجویان نگران هستند که این استقلال منجر به برگزاری ناعادلانه آزمون دکتری شود و این شائبه در ذهن آنها آورده شده که هر دانشگاهی دانشجوی خود را میگیرد، اما این استدلال درست نیست.
میرشاه جعفری افزود: اول اینکه آزمون عمومی توسط سازمان سنجش کشور برگزار میشود و دانشگاهها تنها آزمون تخصصی برگزار میکنند. ثانیا ممکن است گزینش دست وزارتخانه باشد و دانشگاهها تنها به سنجش تخصصی دانشجویان بپردازند، البته باید دستورالعمل نهایی بیاید تا ببینیم این امر در اختیار وزارتخانه قرار میگیرد یا دانشگاهها.
وی ادامه داد: روندی که در برگزاری آزمون دکتری طی میشود به نفع دانشجویان و دانشگاههاست و به ارتقای سطح علمی ورودیهای دوره دکتری کمک میکند.