ه دریافت‌کننده بورس تحصیلی «بورسیه» می‌گویند. در فارسی گاه به اشتباه به بورس تحصیلی «بورسیه» نیز گفته می‌شود. این بورس‌ها معمولاً برای دوره‌های تحصیلات تکمیلی ( کارشناسی ارشد و دکترا) در نظر گرفته می‌شود. امروزه یکی از راه‌های تامین نیروی انسانی در کشورهای توسعه یافته (که معمولاً با کاهش جمعیت روبرو هستند) اعطای بورس تحصیلی است. یکی از مهم‌ترین این بورس ها، بورس تحصیلی اراسموس ماندوس استبراساس دستورالعمل اداره کل بورس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران، نفرات اول تا سوم دانش‌آموختگان دورهٔ کارشناسی ارشد، دانشجویان نمونه کشوری در دورهٔ کارشناسی ارشد برابر با آیین‌نامه انتخاب دانشجویان نمونه با تأیید معاونت دانشجویی وزارت علوم و یا معاونت آموزشی وزارت بهداشت، داشتن کتب تألیفی و یا ترجمه شده در زمینه‌های علمی، دارا بودن دست‌کم یک مقاله چاپ شده در مجله‌های علمی-پژوهشی داخل یا خارج از کشور در زمینه‌های علمی، دارا بودن گواهی مجری بودن در انجام طرح‌های تحقیقاتی کاربردی پایان‌یافته مورد نیاز کشور و نیز مخترعان و مکتشفان که اختراعات و اکتشافات آنان در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی به ثبت رسیده باشد، برگزیدگان رتبه‌های اول تا سوم جشنواره‌های خوازمی، فارابی و رازی، ارائه‌دهندگان پیشنهاد سبک‌های هنری کاربردی با تأیید از مراجع ذیربط و مربیان آموزشی و پژوهشی می‌توانند در فراخوان بورس تحصیل خارج از ایران ثبت‌نام کنند.

رئیس دانشگاه هنر تهران گفت: این دانشگاه از پایان نامه های کاربردی مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری خود حمایت مالی می کند.
غلامرضا اکرمی در گفتگو با خبرنگار  کنکوری ارشد دکترا به نقل از مهر گفت: در صورتی که پایان نامه های مقاطع کارشناسی ارشد و رساله های دانشجویان مقاطع دکتری این دانشگاه کاربردی باشند و بخشی از نیازهای فرهنگی و اجتماعی کشور را رفع کنند از آنها حمایت مالی صورت می گیرد.

وی افزود: در این راستا از پایان نامه های کاربردی مقاطع کارشناسی ارشد این دانشگاه تا سقف ۵ میلیون تومان حمایت مالی می شود.

رئیس دانشگاه هنر تهران خاطرنشان کرد: همچنین در این دانشگاه از رساله های دانشجویان مقاطع دکتری که کاربردی باشند نیز تا سقف ۱۰ میلیون تومان حمایت مالی خواهد شد.